آزمایشگاه علوم دریایی

1. میکروپیپت (سمپلر)
از مهمترین و پرکاربرد ترین ابزار های موجود در بخش های مختلف آزمایشگاه ها می باشد که برای برداشت و انتقال حجم معینی از مایعات و محلول های مورد نظر استفاده می گردد.
سمپلر که گاهی میکروپیپت هم گفته میشود در انوع سمپلر ثابت که فقط حجم معین و تعیین شده ای را جابجا می نماید و سمپلر متغیر که قابل استفاده بر روی حجمی بین کمترین و بیشترین حجم تعیین شده می باشد و سمپلر چند کاناله که خود به دو دسته سمپلر 8 کاناله و سمپلر 12 کاناله تقیسم می شوند تا بصورت همزمان و یکجا در رک ها بکار گرفته شوند.
«3  سمپلر 0.5-10 و 10-100 و 20 میکرولیتر در آزمایشگاه موجود است»​​​​​​
Responsive Image

2. تانک الکتروفورز افقی
 به حرکات ذرات در یک مایع تحت میدان الکتریکی الکتروفورز می گویند. به سبب اینکه ماکرومولکول های زیستی مانند DNA و پروتئین ها باردار هستند با قرار دادن آنها در یک میدان الکتریکی، آنها را براساس خواص فیزیکی مانند شکل فضایی و وزن مولکولی و بار الکتریکی تفکیک کرد.  الکتروفورز آگارز نوعی از ژل الکتروفورز می¬باشد که در زمینه های بیوشیمی ، ژنتیک و دیگر زیر گروه های علوم سلولی و مولکولی جهت جداسازی انواع توالیRNA , DNA و یا پروتئین در یک بستر ایجاد شده با استفاده از ژل آگارز مورد استفاده قرار می گیرد. جداسازی مولکول¬های زیستی با اعمال نمودن یک میدان الکتریکی بر روی این بستر رخ می دهد. ژل های آگارز به راحتی قابل شکل گیری می باشند و مهمترین گزینه جهت جداسازی انواع مختلف DNA در آزمایشگاه می باشند. DNA جدا سازی شده را می توان با رنگ آمیزی زیر نور UV مشاهده نمود.

 
Responsive Image

3. ترمال سایکلر
یکی از مهمترین پیشرفت ها در دو دههء اخیر در زمینه بیولوژی مولکولی بویژه در کاربردهای تشخیصی، واکنش زنجیرهء پلیمر از  polymerase chain reaction (PCR) می باشد، که علاوه بر افزایش سرعت آزمونهای وابسته بهDNA ، در اکثر موارد موجب افزایش حساسیت اینگونه آزمایش ها گردیده است. PCR به یک روش ازدیاد مقادیر جزیی DNA یا RNA تا حد مشاهده آنها توسط روشهای ساده و رایج آزمایشگاهی اطلاق می گردد.دستگاه ترمال سایکلر وسیله ای آزمایشگاهی است که وظیفه آن طراحی سه مرحله PCR پشت سر هم و قابل تکرار است. این مراحل عبارتند از:  Extension, Annealing , Denaturation و باید در یک محدوده زمانی انجام شوند.​​​​​​
 
Responsive Image

4. مولتی متر پرتابل کیفیت آب
 این دستگاه قابلیت اندازه گیری اندازه گیری اکسیژن محلول ، هدایت الکتریکی، شوری ، pH و دما با سنسور های مجزا  را دارد.

​​​​​​​
Responsive Image

5. میکروفیوژ به همراه ورتکس
در بسیاری از کاربرد های زیست شناسی عمل سانتریفیوژ نمونه های اندک بسیار مهم است به عنوان مثال به شکل گلوله در آوردن اسید های نوکلئیک یا پروتئین ها از یک محلول، ریز فیلتراسیون نمونه های آبی اندک یا به سادگی برای گرد هم آوری آخرین قطرات با ارزش مایع به داخل کف لوله ی آزمایشگاه
میکروفیوژ- ورتکس  با چرخش 500 تا 3500  دور
  از جمله موارد استفاده میکروفیوژ:
  استفاده در مراحل استخراج DNA , RNA
  استفاده در کاربردهای با سرعت پایین مانند Microfiltration 
  جمع اوری مقادیر کم نمونه ها در ظرف​​​​​​
Responsive Image
6. کدورت سنج
مزیت استفاده از دستگاه کدورت سنج در آب های باز اندازه گیری کدورت در عمق های مختلف است که آن جا چندین لایه کدورت وجود دارند . استفاده از دستگاه کدورت سنج هم چنین آسان و نسبتا ارزان است .
بطور کلی آب آشامیدنی و آب مورد نیاز در صنایع باید صاف و زلال باشد.کاهش کدورت آب در حفظ وسلامتی و بهداشت مردم و جلوگیری از مسایل و مشکلات سیستم توزیع آب مهم است.کدورت آب همچنین باعث کاهش راندمان گندزدایی و کاهش اثر گندزدا ها و افزایش هزینه گندزدایی میشود. واژه ی کدورت برای توضیح ظاهر مات یا شیری محیط های مایع یا جامد مانند آب ( آب فاضلاب ، حمام ، معدنی و آشامیدنی ) ، نوشیدنی ها (آب میوه و ...) یا شیشه ی پنجره ( شیشه ی نیمه شفاف) استفاده می شود. این دستگاه ها  جهت اندازه گیری  سریع کدورت استفاده می شود.
کاربرد آن در:
-تصفیه آب آشامیدنی         
- تصفیه آب فاضلاب -صنایع غذایی و نوشیدنی -صنایع پتروشیمایی
واحدهاي اندازه گيري كدورت
واحد کدورت، JTU یا  NTU است.
JTU = Jackson Turbidity unit
NTU = Nephelometric Turbidity unit
 

Responsive Image
7. دستگاه میکروتوم نیمه موتورایز مدل 9209 DS 
 وظیفه برش بافت های انسانی و حیوانی قالب گیری شده توسط پارافین را بر عهده دارد .
حذف کلیه تنظیمات مکانیکی مانند نزدیک و دور شدن لقمه از چاقو و یا تنظیم ضخامت برش ، تنظیمات trimming  و ... بطوریکه در این سیستم فقط دوران هندل میکرو به صورت دستی بوده و سایر تنظیمات و امکانات سیستم بصورت اتوماتیک و توسط موتور کنترل می گردد .
  تنظیمات برش در این سیستم به 2 روش trimming  و  Sectioningبصورت دقیق و از طریق پانل کنترل و با استفاده از کلید های افزاینده و کاهنده و با مشاهده مقدار آن در پانل به راحتی صورت می پذیرد . مقدار Sectioning  از 0.5 تا 60 میکرون قابل تنظیم بوده و برای تهیه ی برش های نازک به کار می رود . تنظیمات trimming  از 2 تا 600 میکرون امکانپذیر بوده و برای برش لایه های ضخیم و جهت رسیدن سریع به سطح بافت بکار گرفته می شود .تغییر وضعیت ازSection به trimming  بصورت  آنی real time توسط اپراتور از دیگر مزایای طراحی شده در این سیستم می باشد که موجب بالا رفتن سرعت عمل اپراتور در تهیه ی برش های مورد نظر می شود .
پیاده سازی امکان reaction تغییر تعداد آن در واحد میکرون ما بین 1 الی 100 میکرون توسط اپراتور از دیگر امکانات این دستگاه به شمار می آید که موجب می شود به هنگام برش بتوان برش های سریالی تهیه کرد . لازم به توضیح می باشد که این امکان می تواند توسط اپراتور فعال یا غیر فعال بشود .
​​​​​​
Responsive Image
8. بن ماری سیرکوله یخچالدار
 بیشترین کاربرد بن ماری یخچالدار سیرکوله (سیرکولاتور) نگهداشتن محیط داخلی دستگاه در دمای معین برای انجام تستهای تحقیقاتی مختلف با دقت بالاست.
دستگاه بن ماری سیرکوله یخچالدار در آزمایشگاههای تحقیقاتی، مولکولی، کلینیکی، صنعتی و داروسازی از کاربرد بسیار بالایی برخوردار است.
 
9. حمام آب گرم
یک حمام آب آزمایشگاهی دستگاهی است که دمای آب را در یک مقدار ثابت حفظ می کند. این دستگاه یکی از تجهیزات عمومی آزمایشگاهی است و امکان گرم کردن تدریجی مایعات و حفظ دمای یکسان حتی برای مقادیر کم نمونه ها را با نگهداشتن آنها در آب از پیش گرم شده، در طی یک دوره زمانی فراهم می کند. حمام آب آزمایشگاهی همچنین مانع تبخیر بیش از حد نمونه گرم شده می شود و در نتیجه از تغییر غلظت اجزاء اصلی آن در اثر تبخیر جلوگیری می کند. از حمام آب در مواردی که نمی توان نمونه ها را به طور مستقیم حرارت داد، مانند مایعات قابل اشتعال یا مواد بیولوژیکی، استفاده می شود. حمام های آب به طور گسترده در آزمایشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند.

 
Responsive Image
10. ترازوی دیجیتالی
 ترازوی دیجیتال آزمایشگاهی وسیله ای است که به منظور توزین اجسام با دقت بالا بکار می رود. ترازوی دیجیتال آزمایشگاهی معمولا دارای صفحه محفظه توزین هستند که استفاده از صفحه محفظه برای جلوگیری از تاثیر هوا بر وزن مواد می باشد. ترازوی دیجیتال آزمایشگاهی از کفه ، محفظه و صفحه ی نمایشگر دیجیتال تشکیل شده و معمولا قابلیت اتصال به کامپیوتر را نیز دارا می باشد. در بسیاری از صنایع مانند ترکیبات شیمیایی و ساخت دارو و آزمایشگاهها که وزن اندازه گیری شده یکی از پارامترهای بسیار ضروری می باشد و وجود خطا در آن جبران ناپذیر است، توزین با دقت بسیار بالا به وسیله ترازوی دیجیتال آزمایشگاهی مورد نیاز می باشد.
ترازوی سمت راست قابلیت توزین تا 0.0001 گرم و سمت چپ تا 0.01 گرم را دارد.
Responsive Image
Responsive Image
11. دستگاه لایه نشانی غوطه وری
دیپ کوتر یا همان دستگاه لایه نشانی غوطه وری تجهیزی است که برای لایه نشانی محلول ها و مواد مایع بر روی زیرلایه ها، تولید نانو ذرات بیو سرامیک، بیو سنسورها، ایمپلنت ها، پوشش های دوگانه، سل ژل ها و... استفاده می شود. ضخامت این لایه ها می‎توانند در حد یک لایه از ملکول‌ها باشند. این ‏دستگاه برای لایه نشانی نانو ذرات‏ به صورت لایه به لایه‏ ‏مناسب است.‏
​​​​​​​
Responsive Image
12. هود لامینار
 عملکرد هود های لامینار مبتنی بر استفاده از جذب هوای لامینار از میان یک یا بیشتر از یک فیلترHEPA می باشد که هدف پشت طراحی این فیلتر ها فراهم سازی یک محیط کاری فاقد آلاینده ها و حفاظت از محصول می باشد . هوا به داخل یک سیستم فیلتراسیون کشیده شده و به دنبال آن از میان سطح کاری در قالب قسمتی از فرآیند جریان های لامینار به خارج هدایت می شود .
یک پیش فیلتر و یک فیلتر HEPA معمولا شکل دهنده ی سیستم فیلتراسیون هستند . هود لامینار از جناحین محصور شده و فشار مثبت هوا به صورت مداوم حفظ می شود تا از ورود هوای آلوده به داخل فضای اتاق ممانعت شود .
Responsive Image

13. دستگاه شستشوی التراسونیک 15s
 حمام التراسونیک (Ultrasonic Bath) که تمیز کننده التراسونیک (Ultrasonic cleaner) نیز نامیده می شود، دستگاهی جهت حذف سریع و کامل آلاینده ها از اشیاء است که در مخزن مایع با امواج فراصوت با فرکانس بالا غوطه ور هستند. این امواج فراصوت غیر قابل شنیداری یک عمل لایه برداری خفیف را در داخل مایع در التراسونیک کلینر انجام می دهند و آلاینده ها را از تمام سطوح در تماس با مایع از بین می برد.
حمام التراسونیک ( التراسونیک کلینر ) در واقع یک ظرف فلزی است که مقداری آب داخل آن می باشد. دستگاه متصل به این ظرف امواج فراصوت ایجاد می کند. یکی از موارد استفاده از محصولات حمام التراسونیک پخش ذرات داخل محلول و در نتیجه یکنواخت شدن محلول مورد نظر می باشد. این امواج می توانند پیوندهای بین تکه های کلوخه شده را بشکنند و باعث افزایش کیفیت محلول شود. در واقع جدیدترین و حرفه ای ترین وسیله جهت پاک کردن تجهیزات محصولات حمام التراسونیک ( التراسونیک کلینر ) می باشد. از کاربردهای دیگر تمیزکننده التراسونیک ( شوینده التراسونیک ) می توان به ضدعفونی کردن، دگاز کردن hPLC، هموژنایزر، شستشوی قطعات مختلف، انژکتورشوئی، تمیز کردن وسایل جراحی و طلاهای ظریف و اجسام در حد میکرون اشاره نمود.
​​​​​​​
Responsive Image
14. شیکربرقی الک
 دستگاه شیکر برقی الک ساخته شده توسط  قابلیت نصب ۱۱ الک به قطر ۸ اینچ و ۸ الک به قطر ۱۲ اینچ را توسط گیره محکم نمودن الکها دارد.با حرکت غربالی متناوب دو طرفه چپ و راست، سرعت الک کردن را افزایش داده و باعث جلوگیری از انباشته شدن سنگدانه ها در هر سمت الک می شود. شیکر الک دارای تایمر یک ساعته می باشد.
Responsive Image
15. دستگاه سانتریفیوژ میکرو هماتوکریت دیجیتالی
 -دستگاه دارای صفحه نمایش LCD بوده و فرامین بوسیله میکرو کنترولر انجام می گردد.
- سرعت دستگاه بین ۱۲۵۰۰-۱۰۰۰۰ دور در دقیقه قابل کنترل می باشد.
-دارای خط کش دوار بوده و سهولت و سرعت قرائت نتیجه آزمایش را امکانپذیر می نماید.
- بدنه دستگاه از مواد ABS با طرحی زیبا ساخته شده است و ابعاد دستگاه ۲۸ × ۲۸ × ۲۴ سانتیمتر می باشد.​​​​​​
 
Responsive Image
16. دستگاه ژل داک
دستگاه ژل داک که با نام های سیستم تصویر ژل ، سیستم مستند سازی ژل ، یا ثبت تصویر ژل نیز شناخته می شود از دستگاه های آزمایشگاهی می باشد که از آن در آزمایشگاه های زیست مولکولی به منظور تصویر برداری و مستند سازی نوکلئیک اسید و پروتئین یا ژل های آگارز یا اتیدیوم بروماید استفاده می شود .
Responsive Image
17. هات و کلد بلاک
درای بلاک هیتر یا حمام خشک آزمایشگاهی از تجهیزات آزمایشگاهی که معمولا با نام های درای بلاک یا حمام خشک نیز شناخته می شود ، ظروف فردی همانند لوله های آزمایش ، ریز لوله ها (micro tubes)، یا لوله های PCR را برای نگه داشتن پیوسته ی گرما روی یک هات پلیت یا حمام خشک ، در خود حفظ می کند . اغلب اوقات جنس ساخت درای بلاک هیتر از آلومینیوم می باشد تا تضمینی به منظور نگه داشتن یکنواخت گرما باشد ، این دستگاه یک سری حفره در اختیار دارد که ظروفی با اندازه های ویژه را در خود حفظ می کند ، همانند با لوله های 0.2 میلی لیتری یا 23 میلی لیتری ، که این ظروف با دیواره ای حفره در تماس قرار دارند . درای بلاک هیتر ها اغلب اوقات به همراه یک هات پلیت یا حمام خشک استفاده می شوند که به خصوص مطابق با اندازه ی بلاک طراحی شده اند . اکثریت بلاک هیتر ها یک ترمومتر دارند که دما را در قسمت میانی بلاک اندازه می گیرد تا برای اپراتور این اطمینان به وجود آید که دما در سراسر بخش های بلاک پایدار است .
Responsive Image
18. محیط کار PCR
هود های PCR برای کاربرد های گوناگونی طراحی شده اند از جمله تست های ژنتیک، تشخیص ژنتیکی پیش از کاشت، بررسی بافت های پیوندی قبل از پیوند ، تست آنکوژن ( ژن های عامل تومور )، مشخص سازی ارگانیسم های بیماری های عفونی ، کشف مقاومت به آنتی بیوتیک برای توسعه ی روش های درمانی جدید ، کشف زیر نوع های ارگانیسم بیماری در جمعیت های حیوانی برای نظارت بر بیماری های اپیدمی بالقوه ، کاربرد های عمومی در زمینه ی جرم شناسی ، پروتکل های اثر انگشت برداری ژنتیکی، ژنتیک مولکولی ، ایجاد پروب های هیبریداسیون ، کلون کردن PCR  و DNA کمیتی و هم چنین کاربرد های خاص نظیر آنالیز فیلوژنی DNA  در باستان شناسی .
Responsive Image
19. روتاری
 دستگاه روتاری اغلب و به راحتی برای جداسازی حلال های با نقطه جوش پایین مانند هگزان یا اتیل استات از تركیباتی كه در دما و فشار اتاق به حالت جامد هستند، به كار می رود. حلال های با نقاط جوش بالاتر مانند آب، دی متیل فرمامید یا دی متیل سولفوكسید  می‌توانند در صورتی كه سیستم خلاء دستگاه قادر باشد فشار پایین مناسبی ایجاد كند، تبخیر شوند.
روتاری ها بر اساس کاربردشان انواع مختلفی دارند. روتاری تخلیه از پایین با دمیدن گاز نیتروژن به داخل نمونه باعث سرعت بخشیدن به تبخیر فاز مایع می شود. روتاری های چرخشی با ایجاد نیروی گریز از مرکز باعث افزایش سرعت تبخیر می شوند و در روتاری های ترکیبی از حرکت دورانی و یک سیستم تقطیر مورد استفاده قرار می گیرد.
 
Responsive Image
20. آون آزمایشگاهی
 از دستگاه آون آزمایشگاهی عمدتاً برای خشک کردن لوازم آزمایشگاهی یا استریل کردن آنها ( به روش حرارت خشک ) و گرمادهی استفاده می شود. این دستگاه برای استریل کردن موادی که با اطمینان کافی تحت نفوذ بخار قرارنمی گیرند اما می توانند دماهای بالای مورد نیاز 160-180 درجه را تحمل کنند بکار می رود.نحوه ی عمل توسط حذف هوای سرد تر از انتهای آون آزمایشگاهی به دنبال گرم شدن هوای درون محفظه است . در حالی که در بعضی از دستگاه ها از فن برای به جریان انداختن هوا استفاده می کنند ، اکثر آون های خشک کن از جاذبه به عنوان وسیله ای برای حذف کردن هوای خنک تر استفاده می کنند . جریان کاهش یافته ی هوا درون محفظه باعث می شود که این آون ها برای گرما دهی و آماده سازی آیتم های سبک وزنی نظیر پودر ها ، مهره ها و فیلم ها مناسب باشند ویژگی هایی که باید زمان انتخاب یک آون خشک کن آزمایشگاهی مد نظر گرفت شامل وزن و اندازه ی نمونه ، طراحی آون آزمایشگاهی و فضای موجود و نزدیکی به و نوع منبع برق موجود می شود .
Responsive Image
21. کوره
 کوره الکتریکی یا کوره آزمایشگاهی دستگاهی است که دارای محفظه ای کاملا عایق شده با آجر نسوز و سیمان نسوز و پنبه نسوز می باشد. این محفظه توسط المنت های قوی در اطراف و یا سقف دستگاه ، دمایی بالا تا حدود 1100 درجه سانتی گراد و یا 1500 درجه سانتی گراد ایجاد کرده که جهت ذوب برخی مواد و نیز گرفتن خاکستر برخی دیگر از مواد کاربرد دارد
 بنابراین کوره‌های آزمایشگاهی کوره‌هایی برای برنامه‌های انتقال حرارتی با ظرفیت بالا هستند. این کوره‌ها به طور کلی دمای یکنواخت را در سرتاسر تأمین می‌کنند.
Responsive Image
22. شیکر صفحه ای
 شیکر آزمایشگاهی برای هم زدن مایعات در ظروف آزمایشگاهی برای اعمالی نظیر ارزیابی ها، محیط های کشت، رنگ آمیزی، تحلیل های داروشناسی، آنالیز آلودگی آب و همولیز استفاده می شوند.
Responsive Image
23. سانتریفیوژ یخچال دار
دستگاهی است که با استفاده از نیروی گریز از مرکز، اجزای یک محلول را که دارای دانسیته های متفاوت می باشند، از هم جدا میکند. این دستگاه مجهز به یخچال بوده و جهت جداسازی نمونه های حساس به دما به کار می رود.
Responsive Image
24. دستگاه تقطیر
عمل تقطیر عبارت از فرآیند جدا سازی مواد شکل دهنده ی یک مخلوط مایع به وسیله ی تبخیر و تغلیظ (تبدیل بخار به مایع) تقطیر هایی که در محیط های آزمایشگاهی صورت می گیرند تقریبا منحصرا در قالب تقطیر های ناپیوسته اجرا می شوند. دستگاه تقطیر آزمایشگاهی که مورد استفاده قرار می گیرد از حداقل یک منبع حرارتی شکل گرفته است که مواد منبع داخل آن تحت حرارت قرار می گیرند ، یک کندانسور که درون آن بخار شکل گرفته دوباره تحت عمل سرد کردن قرار می گیرد و به شکل مایع بر می گردد و یک دریافت کننده که مایع تغلیظ یا تخلیص شده را که عصاره نام دارد جمع آوری می کند.
Responsive Image
25. اتوکلاو
جهت انجام عملیات استریلیزاسیون و هر واکنش دیگری که نیاز به دما و فشار بالا داشته باشد از اتوکلاو آزمایشگاهی استفاده می شود.
دستگاه اتوکلاو با استفاده از حرارت بخار آب تحت فشار ، برای استریل کردن به کار می رود . دستگاه اتوکلاو در محفظه بسته در دمای بالاتر از 100 درجه آب را به بخار تبدیل می کند. به دلیل استفاده از حرارت مرطوب می توان دمای استریل کردن را  30-40 درجه کمتر از آون ( هوای خشک ) نگه داشت ، در نتیجه مواد و وسایل حساس به حرارت مثل بعضی پلاستیک ها ، وسایل و تجهیزات ، محیط های کشت ، نمونه های آلوده و غیره را می توان با این دستگاه استریل کرد.
 
Responsive Image
26. انکوباتور
 یک ابزار آزمایشگاهی است که در آزمایشگاه‌های بیولوژی برای کشت و رشد دادن نمونه‌های زنده مانند سلول‌ها یا میکروب‌ها به کار می‌رود. این وسیله با کنترل رطوبت، دما، میزان اکسیژن و دی اکسید کربن شرایطی مناسب برای رشد ارگانیسم‌های زنده فراهم می‌کند
Responsive Image
27. هات پلیت
 هات پلیت یکی از تجهیزات اصلی آزمایشگاه است که در انواع آزمایشگاه ها برای گرم کردن مایعات ، جامدات یا شیشه آلات استفاده می شود
هات پلیت جزو دستگاه‌های اولیه در هر آزمایشگاه بوده و برای مصارف عمومی طراحی و تولید شده است. برای آزمایش‌های گوناگون دما و سرعت چرخش به‌صورت مستقل قابل تنظیم می‌باشد. به منظور مخلوط نمودن مایعات از مگنت داخل ظرف و بدون ارتباط مکانیکی استفاده می‌شود. شکل و اندازه مگنت وابسته به سرعت چرخش و مایع داخل می‌باشد. انرژی بهینه و سرعت دلخواه کاربر توسط برد الکترونیکی تامین شده و دمای صفحه حرارت دهنده با ترموستات قیاسی دارای حباب حسگر، دائما کنترل می‌شود.
Responsive Image
28. آون خلا
 آون خلا یا  آون خلاء از تجهیزات آزمایشگاهی است که باعث می شود که خشک کردن مواد بسیار حساس و حلال های اشتعال پذیر به شکل بسیار امن و سریعی انجام گیرد . این آون ها هم چنین به منظور جلوگیری از تجمع رسوب ، معمولا دارای محفظه های ساخته شده از فولاد ضد زنگ هستند تا بعد از استفاده خنک باقی بمانند و هم چنین دوام آن ها بالا برود. مناسب برای خشک کردن نمونه‌های قابل انفجار در دمای بالا یا تبخیر حلال با نقطه جوش بالا و براي جداکردن حلال و حل شونده بدون نیاز به خشک کردن یکي از فازها و جلوگیری از ورود اکسیژن در هنگام خشک‌ کردن مواد جامد است.
Responsive Image
29. شیکر لوله
 دستگاه شیکر لوله یا همان ورتکس وسیله ای ست که برای مخلوط کردن نمونه های داخل لوله با حجم های کم کاربرد دارد. انواع مختلف لوله از قبیل لوله‌های نمونه برداری، لوله‌های سانتریفیوژ، لوله‌های اپندروف و به طور کلي تمامي لوله‌هايي که حداکثر قطر آنها تا 30میلی‌متر است را می‌توان درون اين دستگاه قرار داد. نوع حرکت شیکر اوربیتالی می باشد.
​​​​​​​
Responsive Image
30. دستگاه طیف سنج نوری UV-VIS
اسپکتروفتومتریا همان طیف سنجی در واقع برهم کنش نور با ماده را مورد بررسی قرار می دهد. دستگاههای اسپکتروفتومتر ماوراء بنفش / مرئی به عنوان پر مصرف ترین دستگاههای اسپکتروفتومتر در آزمایشگاه بوده که در آن با توجه به میزان عبور و جذب ، غلظت مواد در یک نمونه تعیین می گردد. عموماً منابع نوری قابل استفاده در این دستگاه یک لامپ هالوژن تنگستن، برای نور مرئی و یک لامپ دوتریم برای نور UV میباشد
​​​​​​​
Responsive Image
31. دستگاه آب مقطر گیری
 دستگاه آب مقطرگیری آزمايشگاهي جهت تهيه آب مقطر در آزمايشگاههاي مختلف مورداستفاده مورد استفاده قرار میگیرد. آب مقطر یا آب چکیده آبی است که ناخالصی آن به شیوه تقطیر گرفته شده باشد. در این شیوه آب را جوشانده و بخار آب را به ظروف دیگری انتقال میدهند. دمای جوش در آب چکیده پایینتر از آب معمولی است.
​​​​​​​​​​​​​
Responsive Image
32. pH متر
برای تعیین غلظت یون های هیدروژن محلول می توان از pH متر استفاده نمود، این دستگاه با داشتن یک الکترود به عنوان شناساگر، pH محول (غلظت اسیدی و بازی) را اگر در حد 0 تا 14 باشد، اندازه گیری کند. برای سنجش این غلظت از یک پتانسیومتر استفاده می شود تا تغییر و تحول پتانسیل های الکتریکی الکترودها را مورد سنجش قرار دهد.
​​​​​​​
​​​​​​​​​​​​​
Responsive Image
33. میکروسکوپ
 میكروسكوپ های مختلف دارای بزرگنمایی های متفاوتی میباشند كه عموماً با وجود عدسی های گوناگون، تصویر نمونه مورد نظر چند برابر می شود . اصول كلی در تمامی انواع میكروسكوپ ها براساس عبور نور با طول موج های متفاوت از چندین عــدسی محدب می باشد كه هرچقدر طول موج نور به كار رفته در میكروسكوپ مزبور كوتاه تر باشد قدرت تفكیك و یا جــداكنندگی آن میكروسكوپ بیشتر است.
​​​​​​​
​​​​​​​
​​​​​​​​​​​​​
Responsive Image
34. لوپ آزمایشگاهی
لوپ وسیله بزرگنمایی است که برای دیدن اجسام ریز یا وضوح اشیاء بکار برده می‌شود. بیشترین کاربرد آن در جواهرسازی و پزشکی و دندانپزشکی است. لوپ‌ها حداقل دارای دو عدسی بوده و بزرگنمایی آنها برحسب نوع عدسی از ۲/۵ الی ۶ برابر می‌باشد.
​​​​​​​
​​​​​​​
​​​​​​​
​​​​​​​​​​​​​
Responsive Image